Vill du jobba på ett rederi?

Tycker du om att arbeta i team där du blir en viktig kugge i laget? Då är livet ombord på en färja spännande och kanske utmanade på ett sätt som saknar jämförelse på landbaserade arbetsplatser, där du kan stänga dörren och gå hem på kvällen. Ombord kommer du lära känna många nya människor, både i arbetsrollen och som ledig på frivakten.

Ofta är man ombord en eller två veckor och spenderar därför sin lediga tid tillsammans med övriga i besättningen. Socialt stimulerande och en bra merit även för andra arbetsplatser. Efter arbetsperioden ombord är du ledig en längre tid, ofta motsvarande den tid du varit ombord. Färjor finns över hela världen och ett första arbete ombord i skandinaviska vatten kan vara språngbrädan ut i världen.

Många  arbetsområden ombord kräver lång utbildning och praktik, till exempel i maskin eller inom de nautiska positionerna såsom styrman eller befälhavare. På ombordservice, där du arbetar i fartygets publika områden, finns många olika arbetsutgifter. Allt från hotellsysslor till spa och restaurang. Ofta finns också många butiker ombord.

Här nedan har vi listat några av rollerna på ett rederi och vilka olika typer av jobb som finns ombord på våra fartyg.