Pressmeddelande: Jari Virtanen vald till ny styrelseordförande i Passagerarrederierna

presskontakt_jari_virtanen

Jari Virtanen, Director Travel & Onboard Services på Stena Line har valts till ny styrelseordförande för Passagerarrederiernas förening. Med sig tar han ett stort kunnande från rese- och turistnäringen samt ett fokus på turism som tillväxtfaktor.

Jari Virtanen är 47 år och ursprungligen från Jakobstad i Finland. Han har ett förflutet som produktchef på Fritidsresor och var tidigare vd för Visit Åland, men arbetar i dag på Stena Line i Göteborg, med fokus på att utveckla bland annat nya resekoncept, utbud och service om- bord. Den nya rollen som styrelseordförande för Passagerarrederierna, Passagerarrederiernas förening, ser han som en naturlig vidareutveckling där hans bakgrund, kompetens, erfarenhet och intresseområden knyts samman.
– Passagerarrederiernas arbete är synnerligen viktigt, inte bara för att bevaka medlems- företagens intressen. Utan också för att synliggöra rederiernas betydelse för svensk tillväxt i allmänhet och turistnäringens utveckling i synnerhet, säger Jari Virtanen.

Passagerarrederierna genomförde förra året mer än 100 000 enkelturer med passagerartrafik till, från och i Sverige och transporterade närmare 28 miljoner passagerare, varav hälften var bosatta i utlandet, på väg till Sverige för nöje eller affärer.
– Turismen till Sverige ökar stadigt och jag vill medverka till att främja den inkommande bilturis- men i Sverige. De bilar som rullar av våra färjor varje dag, året om, innebär enorma inkomst- möjligheter i form av gästnätter, middagar, shopping och sightseeing. De skapar sysselsättning och momsinkomster och bidrar till att Sveriges varumärke växer och sprids utomlands. Men politiker och allmänheten är inte alltid medvetna om hur viktig roll en fungerande passagerar- trafik spelar i samhällsekonomin. Det vill jag ändra på, säger Jari Virtanen.

Om Passagerarrederiernas förening
Passagerarrederiernas förening har till syfte att främja medlemsföretagens utveckling och att skapa förståelse för passagerarrederiernas betydelse för ekonomi och sysselsättning samt bevaka och driva frågor av gemensamt intresse. Medlemmarna representerar mer än 90 procent av den internationella färjetrafiken över Sverige, inklusive Gotlands- och Ventrafiken.

Ladda ner pressmeddelandet i PDF-format »